Tulevat tapahtumat

»

Näytä kaikki


Linkit

»

sensas

»

crazy bait finland


Karppilammen uutisia kaudelle 2021

karppilampi sääntöihin tullut uudistus sumpun minimi pituusi pituus edelleen 3m siihen lisätty että sumpussa saa oll enintään 20kg kaloja. mikäli kisassa tulos ylittyy  niin tulokseksi merkataan kuitenkin vain 20kg. tämä tehty kalojen turhien vahingoittumisten vuoksi.

Ponnin laituri ennätykset uusiksi. kaudelle 2021 tehdään uudet laituri numeroinnit eli turhat poistuvat.nykyisten 36 paikan määrä tippuu 27 paikkaan. sisäkaarella paikat 1-20 ja ulkokaarella paikat 21-27.laituri ennätykset menevät uusiksi ja onginta aika kisassa maks 4h mikäli onkijoita alle 10 tämäkin sen takia ettei suuria sumputus määriä enää tarvitsisi punnita.mikäli pidempä kisa niin väli punnitus tehtävä.yli 10 onkijan kisoisssa tulokset muutoinkin pienempiä joten niitä voi pitää pitempi aikaisina.

kaikki ponnin kesäkisat ilmoitetaan heti vuoden alussa tämä sen vuoksi että luvan ostajat jotka tulevat kauempaa eivät yllättyisi kun lammella onkin kisat näin on joitakin kertoja käynyt ja se on hyvin valitettavaa.

 

Karppilammen luvat 2021

Karppilammen vuosiluvan ja päiväluvan voi maksaa Team sensaksen tilille.

luvan hinnat  koko vuosi  50 eur

päivälupa 24 h onginnan aloituksesta   20 eur

tili FI74 5750 0120 2281 77

Huom luvan ostajat tulevissa tapahtumissa merkattu kaikki kesän kisat lammella erikseen vielä torstaikisat jotka alkavat toukokuussa ja jatkuvat syyskuun alkuun.joten nyt voitte suunnitella paremmin onkireissut

 

Seurajoukkueiden MM Italiassa

Team Sensas Finland osallistui kesäkuun alussa seurajoukkueiden MM-kilpailuihin Canal Brian kanavalla lähellä Venetsiaa. Olosuhteissa ja järjestelyissä ei ollut moitteen sijaa, sillä kanavan ranta oli kunnostettu kilpailuja varten varsin tehokkaasti. Kanavaan oli myös istutettu 4000 pientä karppia lisäämään onkijoiden saalismäärää. Oli kanavassa toki luonnollistakin karppikantaa ja sen tulivat aika moni kilpailija huomaamaan jossain vaiheessa, nauhat venyivät ja lopputuloksena oli ”sprrränggg”. Tuo luonnonkanta paikallisten mukaan oli aina 25 kg saakka. Kanavassa oli myös aurinkoahventa, pientä lahnaa, carassiota, monnia ja mulettia, joka olikin sitten kilpailuviikonlopun merkittävin saaliskala. Jotkut joukkueet ottivat lauantaille selkeitä riskejä lähtiessään onkimaan monnia ja moni siinä onnistuikin, kuten naapurimme Ruotsi. Voittajajoukkue Serbiasta, Senta Maros Mix Tubertini, oli keskittynyt koko kilpailun onkimaan mulettia ja varsin onnistunut oli heidän taktiikkansa. Muut mitalijoukkueet tulivat Sloveniasta ja Unkarista siinä järjestyksessä. Isäntämaan joukkue Team Ravanelli Trabucco pettyi pahan kerran sijoituttuaan vasta yhdeksänneksi.

Jälleen kerran suomalaisjoukkueen sijoitus ei ollut tavoitteiden mukainen. Olen aina sanonut, että aina pitää voitosta lähteä tappelemaan ja niin tehtiin tälläkin kertaa. Toki sijoitus kymmenen parhaan joukossa olisi ollut viimeaikaisten sijoitusten valossa loistava saavutus. TSF’n lopullinen sijoitus painui aina 25. joukkueita ollessa kilpailussa mukana 29. Joukkueessa onkivat Esa Kervinen, Sami Kainulainen, Jouni Lillman, Marko Ekroth ja allekirjoittanut. Tällä kertaa joukkueella oli erittäin harvinainen tilaisuus suomalaiseksi joukkueeksi kun penkalla oli joukkueen lisäksi kuusi omaa miestä kävelemässä. Kiitokset Petri H., Ville R., Henri L., Pekka S., Pauli S. ja Jarkko N.

Suurimmat toiveet TSF’n menestyksestä kaatuivat jo lauantaina. Siinä mielessä harvinaista, että suomalaisjoukkueille on viime aikoina nimenomaan sunnuntain kilpailu ollut kompastuskivenä. Taktiikkana oli alkuun onkia lähikalat pois ja sen jälkeen keskelle lahnan ja muletin ongintaan. Useita isompia kaloja menetettiin ja vasta sunnuntaina ainakin omalta osalta voin sanoa, että muletin ongintaan pääsi vasta sisälle. Erityisen tärkeätä muletin onginnassa tuolla oli ylläpidossa ääntä antavat erittäin tiukat leampallot kupitettuna ja vaikka tärppiin veti ohi, niin onkea ei pitänyt missään tapauksessa vetää pois mestoilta vaan saman tien laskea takaisin pohjaan. Tätä pystyi tekemään neljäkin kertaa ennen kuin syötit piti vaihtaa. Parhaana syöttinä toimi nippu surviaisia 4-5 kpl. Tosin kuulimme kilpailun jälkeen, että serbialaiset käyttivät 7-8kpl surviaista 14 numeron koukussa.

Matka ei tuloksellisesti ollut sitä mitä lähdettiin hakemaan, mutta puitteet olivat hyvät varsinkin kun majoitus oli Adrian meren rannalla ja seura oli mitä mainiointa....  Vähän sellainen pyhiinvaellusmatka. Kiitokset taloudellisen tuen antaneille HH-Sport Oy, Halpa-Halli Oy, Lining Oy, Sensas sekä MH-Toimi Oy.

Lisää valokuvia löytyy Kuvia-osiosta.

Timpe

 

Uudet kotisivut avattu

Tervetuloa tutustumaan Team Sensas Finland ry'n uusiin kotisivuihin. Tulemme ilmoittelemaan täällä kilpailuistamme niin ennakkoon kuin tulostenkin merkeissä. Olemme tehneet itsellemme myös lupauksen avoimuudesta ja siksi aiomme näillä sivuilla julkaista myös mäskireseptejämme, joita olemme käyttäneet kilpailuissa. Toivomme näiden tuovan niille harvoille aloittelijoille ideoita miten parantaa omaa ongintaansa.

 

Koska seuramme on vasta vuoden ikäinen ei meillä ole historia tietoa vielä juurikaan kasassa, mutta eiköhän sitäkin vuosien varrella onnistuta keräämään.

 

Toivon kaikkien kilpaonginnasta kiinnostuneiden nauttivan näistä sivuista.

 

Terveisin,

 

Timo Ylitalo

Puhjoht.

 

TSF:n jäseniä 2016 joukkueissa

Ensi vuoden maajoukkueiden karsinnat on saatu päätökseen ja Team Sensas Finland oli jälleen hienosti edustettuna. Tänä vuonna ensimmäistä kertaa joukkueisiin valitaan 5+1 edustajaa eli myös varamies.

Sami Kainulainen ja Marko Ekroth lunastivat hienosti paikan MM-kisa joukkueeseen. Lisäksi Jouni Lillman lunasti paikan EM-joukkueeseen.

Ylösen Samppakin suoriutui hienosti karsinnoista sijoittuen niukasti joukkueiden ulkopuolelle sijoittuen 13. ja jonkun pois jäädessä myös hänelle avautuu mahdollisuus lähteä kartuttamaan kansainvälistä kokemusta.

Ensi vuonna MM-kisat pidetään Bulgariassa ja EM-kisat Hollannissa.

 

22
Touko
2013